Audience outreach

 

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on vahva toimija uudenlaisten taideprojektien kehittäjänä ja yleisötyöosaajana. Orkesterin projektit laajentavat taiteen tekemisen tapoja, syventävät konserttikokemuksia ja lisäävät saavutettavuutta sekä uudenlaisia osallistumismahdollisuuksia.

Perinteisten konsertointipaikkojen ohella FiBOa voi kuulla klubeissa, kirjastoissa, puistoissa, kauppakeskuksessa, kodeissa, päiväkodissa, koulussa, laitoksissa, toimistotalossa ja jopa metrossakin! Tapahtuma-aika voi olla illan lisäksi aamu, yö tai vaikkapa arkinen keskipäivä, jolloin nuoret, eläkeläiset, lapset tai vaikkapa vuorotyötä tekevät pääsevät osallisiksi taide-elämyksistä. Suomalainen barokkiorkesteri ottaa usein konsertteihin mukaan osioita joissa eri tahot pääsevät kokeilemaan musisointia ammattilaisten kanssa. Tämä voi tarkoittaa passiota tai kantaattia, jossa yleisö voi osallistua koraalien laulamiseen tai kiertueilla sitä, että paikallinen kuoro, paikalliset ammattimuusikot tai nuoret ovat mukana yhdessä ennakkoon valmennetussa teoksessa.

Tämän sivuston välilehdillä ja tapahtumakalenterissa esitellään ajankohtaisia tapahtumia ja toimintatapoja sekä kerrotaan monipuolisesta historiasta yleisötyön saralla.