Antti Tikkanen. Kuva: Jaakko Paarvala.
Pe 29.11.2019 klo 18 Uudenkaupungin uusi kirkko, Uusikaupunki

Aina eläköön Vivaldi

Venetsian mestarin teoksia

Vivaldi

Antti Tikkanen, viulu ja liidaus
FiBO Players

×

Barokki loi soitinvirtuoosin, ja viulu oli barokkisen virtuositeetin primadonna. 1700-luvulla virtuoosien näyttämöksi muodostui solistikonsertto. Sen synnystä saadaan kiittää eritoten Antonio Vivaldia, jonka kolmiosainen konserttoformaatti oli barokin suosituimpia innovaatioita. Vivaldin konsertto loi tehokkaan ja vaikuttavan musiikillisen kehikon, jossa taituroiva mielikuvitus saattoi lentää estottoman vapaana.

Vivaldin konsertto taipui helposti myös orkesterimuotoon, jolloin taiturillisuuden keskipisteenä oli koko orkesterin yhteispeli. Tällaisia orkesterikonserttoja Vivaldi sävelsi myös ooppera-alkusoitoiksi. Tässä konsertissa kuullaan Vivaldilta kourallinen orkesterikonserttoja ja -sinfonioita sekä Neljä vuodenaikaa -viulukonserttosarja, joka aikoinaan kohautti yleisöä paitsi akrobaattisella viulukirjoittamisellaan myös tarinoivuudellaan: oli ennenkokematonta, että sanaton soitinmusiikki kertoi selvää tarinaa kuvaillen luonnonilmiöitä, ihmisten puuhia ja eläinten ääniä. 

 

Liput 20 € / 15* € / alle 16-vuotiaille vapaa pääsy: Passari, Lippupisteen myyntipisteet, Lippupiste.fi ja ovimyynti, mikäli lippuja on jäljellä.